Kennel Quadmir's

Kennel Quadmir's

Kennel Quadmir's kasvattaa näyttelylinjaisia englanninspringerspanieleita, joiden pääpaino on monipuolisuus käyttöpuolella. Tarkoituksena on saada enkkuja, jotka ovat terveitä fyysisiesti tekemään töitä, joiden hermorakenne on tarpeeksi hyvä kestämään työntekoa. Joiden vietit ovat niin tallella, että myös rodunomainen metsästys on niiden kanssa mahdollista.

Kenneli sijaitsee Vesilahdella Rämsöön kylässä. Meillä on kotona useita springereitä, joista suurin osa on omia kasvattejamme useassa sukupolvessa. Lisäksi olemme tuoneet yhden uroksen Ranskasta (FI MVA JVA Canouan Evermore) ja yhden nartun Norjasta (C.I.B FI JVA Desperados Uma). Omien koiriemme kanssa harrastamme käytännön metsästystä ja käymme myös metsästyskokeissa, mejää ja näyttelyitä. Pentueita teemme keskimäärin yhden vuodessa. Ensimmäinen pentueemme syntyi 1999 ja 2022 mennessä niitä on kertynyt 26 pentuetta. 

Tainalle ensimmäinen oma springeri (C.I.B FI JVA Fantic Jojo)  tuli 1991, perheessämme ensimmäinen springeri oli jo vuodesta 1982. Jojon kanssa aloitettiin ahkera mejä, toko, agility ja näyttely harrastukset vaihtelevin tuloksin. 1994 suoritin toko-koulutusohjaaja korttin ja toimin kouluttajana useita vuosia. Olen ollut Hämeen Spanielikerhon hallituksessa ja Springerspanielit ry:n jalostustoimikunnassa useita vuosia 2000-luvun molemmin puolin. Metsästysharrastus alkoi 1996, ensin mukana koiran ohjaajana, sittemmin suoritin metsästyskortin ja 2003 ohjasin kokeessa ensimmäisen kerran koiraa itse. 

Jounille ensimmäinen springeri FI SE MVA Hightide's Quadrille tuli 1995. Jouni otti ennen kaikkea metsästyskoiran ja metsästys on hänen lajinsa ollut kokoajan. Jouni onkin koirillamme saanut KVA titteleiden lisäksi SM mestaruudet 2000 (C.I.B FI KVA M-00 Fantic Kasmir) ja 2003 (FI KVA M-03 Quadmir's Vandura). Kassun kanssa tuli myös SM-hopeaa -99 ja Pronssia -98. SM 4. sija on tullut kahdelle eri koiralle (FI MVA JVA KVA Quadmir's Lesabre ja FI KVA Quadmir's Emberitza). Metsästyskokeiden  ryhmätuomariksi Jouni valmistui 1998 ja ylituomariksi 2012.

Mejässä ja metsästyskokeissa olemmekin kilpailleet ahkerasti, FI JVA-titteleitä ollaan koirien kanssa saanut 16kpl. Metsästyskokeissa FI KVA-titteleitä 12kpl. 

Olemme saaneet Suomen Kennelliiton jakaman Vuolasvirta - palkinnon ansiokkaasta työstä rodun hyväksi.